Börja köra folkrace

Fart och fläkt är något som många är förtjusta i då det ger en känsla av skräck blandad med förtjusning. I folkrace tävlar människor mot varandra med bilar som inte må se så mycket ut för världen men ändå har fart i sig. Till skillnad från de lopp man kan beskåda på tv där bilarna skimrar och är från välkända bilmärken världen över så är dessa bildar inköpta för en billig peng. Det är inga bilar som skulle passa på en utställning direkt. Dock är bilarna specialbyggda för att skydda föraren under loppets gång. Det kan nämligen förekomma lite stök och bök vilket gör att bilen måste vara stabil och säker för att kunna undvika en olycka. Dessa bilar som tävlas i folkrace kan även köras av alla vilket gör att en hel familj kan använda samma bil.

En sport som skapar gemenskap

Den högsta hastighet som tävlingsbilarna i folkrace får uppnå är 80 km i timmen och har du ett intresse för att börja köra folkrace bör du söka dig till någon av landets 130 olika banor. Den som vill börja tävla i folkrace måste ha uppnått en ålder på 15 år. Det är även viktigt och obligatoriskt att man genomgår en teorikurs på tre timmar som kostar ungefär 400 kronor. Har man dessutom inget körkort måste man göra en uppkörning för att bevisa att man är kapabel att hantera en bil. Efter kursens gång blir du en licensierad förare. Sporten har kommit att bli så pass populär att unga som gamla lever för folkrace och det arrangeras årligen ca 450 tävlingar över hela landet. Det är en sport som kan engagera en hel familj vilket skapar en underbar gemenskap.

Köp din första bil

I varje lopp är det sex stycken bilar som tävlar mot varandra. Underlaget kan antingen vara asfalt eller jord vilket gör att det ibland kan bli riktigt skitigt under loppets gång. Efter att de sex bilarna har kommit i mål är alla bilar till salu. Åskådare kan därmed lägga ett anbud på en bil de fattat tycke för och sen hoppas att ingen bjuder över. För den som vill börja med folkrace är det ett utmärkt sätt att hitta den perfekta bilen. Kan du inte finansiera bilen är ett tips att ansöka efter trygga smslån när du behöver snabba pengar direkt. På så sätt kan du enkelt och snabbt få lån vilket därmed gör att du har råd att köpa din drömbil och kan börja köra folkrace. Ett tips är även att bege sig till en av landets stora folkrace-festivaler som hålls då och då för att få en inblick i hur livet som folkrace-förare är.