Alastaro Circuit

I Finland hittar man det mångsidiga motorsportcentret Alastaro Circuit. Med en bana på över 3000 meter, breda säkerhetsfält och egna depåer finns det något alldeles speciellt för motorintresserade. Hit kan vem som helst komma för att provköra banan och sin bil, se på tävlingar och övernatta för att få ut det mesta av Finlandsvistelsen. Motorsportcentret är välbesökt, både av finländarna själva men också av oss svenskar.

Porsche valde Finland

Den populära Carrera Cup, Porsches officiella mästerskap i Skandinavien, körde en deltävling på Alastaro Circuit i Maj. Carrera cup körs på olika platser runt om i Skandinavien, och den här banan i Finland blev 2017 plats för race 3 och 4. När svenskar testar banan inför tävlingen blir resultaten bättre och bättre för varje varv, precis som sig bör när det gäller att ta sig an en ny bana. Det gällde även för i princip alla svenska representanter under tävlingen på Alastaro Circuit, en bana som ger oss förståelse för att finländarna verkligen älskar sin motorsport.

Ta bilen på resa

En av fördelarna för de med intresse för motorsport med att åka till ett annat land med sin bil är att prova på olika vägar, trafikkulturer och samtidigt få en semesterresa. Att ta sin bil till Alastaro Circuit för en testrunda kan med fördel kombineras med några dagars bilkörande runtom i natursköna Finland. Börja uppe i Norra Finland, kör ner mot Virttaa där Alastaro Circuit ligger och klä upp dig i billiga märkeskläder innan du intar banan för att känna dig som en riktig rallychaufför.